Festival Curtaneu
Torna Curtàneu
30 setembre, 2019
Turisme natural i sostenible al Pirineu
22 abril, 2020

VUIT ESGLÉSIES I UNA ERMITA, descobreix la Vall de Boí!

Tots els pobles de la Vall de Boí posseeixen una església romànica. Són en conjunt un exemple, especialment pur, de l’art i l’arquitectura pictòrica de l’estil romànic llombard. Concentrades en una àrea tan petita i envoltades d’abruptes muntanyes, camps i prades converteixen l’estreta Vall de Boí en un tresor del Pirineu de Lleida.

La seva autenticitat es manté des dels segles XI i XII gràcies a les poquíssimes modificacions que han sofert al llarg del temps. Meticulosa cantería, prims campanars i la seva decoració pictòrica interior conformen una ruta imprescindible per a qualsevol viatger amant de la muntanya i apassionat de l’art i l’arquitectura.

En Càmpings de Lleida trobaràs 3 establiments a la Vall de Boí. Són els càmpings Boneta, Alta Ribagorça i Taüll. Com a gran coneixedors del Pirineu t’ajudaran amb tota la informació que necessitis de la zona. Benvinguts!

El paisatge cultural de la Vall de Boí no et deixarà indiferent. Et sorprendrà la ubicació de les esglésies enmig del Pirineu: Sant Feliu de Barruera, Sant Joan de Boí, Santa Maria de Taüll, Sant Climent de Taüll, Nativitat de Durro, Santa Eulalia de Erill-la-Vall, la Asunció de Santa Maria de Coll, Santa María de Cardet i l’ermita de Sant Quirze de Durro.
Totes elles declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 2000.

L’arribada del bon temps és una bona oportunitat per a gaudir amb tranquil·litat de les 8 esglésies i l’ermita, que han prosperat en harmonia en un entorn natural únic, i fer un viatge a la Catalunya medieval a través de l’art romànic. Son una obra mestra i un exemple de gran creativitat humana.

A més d’aquest patrimoni, a la Vall de Boí trobaràs molts més atractius. Des de la gastronomia de l’Alta Ribagorça fins a infinitat d’activitats tant d’aventura com de senderisme. Tot respira autenticitat a la Vall de Boí. Si estàs preparant una escapada al Pirineu, apunta aquesta ruta en la teva agenda! Vuit esglésies i una ermita