Pobles amb encant: Alguns dels pobles més bonics d’Espanya es troben a Lleida

Pobles amb encant

Viatjar a Lleida és una experiència única, però si a més vas a un dels pobles més bonics d’Espanya, encara més. La província lleidatana amaga llogarets, viles i municipis amb un encant únic sota un entorn de gran bellesa, clarament marcat pels Pirineus i la seva fauna, flora i geologia incommensurables. Aquí, podràs descobrir nombrosos llocs perfectes per a una escapada. Prova d’això són els 30 petits pobles lleidatans que han estat definits com a pobles amb encant. T’animes a conèixer-los?

Des dels Pirineus fins a les planes del sud, aquesta xarxa de pobles lleidatans ofereix als qui s’acosten fins a ells el privilegi de gaudir de paisatges únics i d’un conjunt històric i cultural de gran valor. Aquí te’n presentem alguns:

Taüll

És un dels pobles més bonics de Lleida per moltes raons. En primer lloc, pel seu entorn natural, perquè es troba a la Vall de Boí, un dels llocs més espectaculars del Pirineu Català. A més, aquest poble compta amb un ampli repertori de patrimoni de la zona, caracteritzat pel romànic, com les seves dues esglésies declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

  • Imprescindible: L’església de Santa María de Taüll i l’església de Sant Climent de Taüll, autèntiques joies de l’arquitectura romànica catalana. També pots gaudir de les vistes i de l’esport a l’estació d’esquí Boí-Taüll.

Vielha

És un dels pobles més reconeguts de Lleida, com no incloure-ho en aquesta llista! La capital del municipi de Vielha e Mijaran ha tingut una gran importància històrica dins de la Vall d’Aran i compta amb un patrimoni realment vistós, a la vora del riu Garona. Des d’aquí, podràs descobrir tota la zona i practicar diferents activitats dins de l’entorn natural.

  • Imprescindible: Fer una passejada pel barri antic i visitar l’església de Sant Miguel, i endinsar-se al Museu de la Vall i al Museu de la Llana.

Prullans

Un minúscul poble en nombre d’habitants, poc més de 200, però amb un enorme valor natural i paisatgístic, ja que està situat al costat de l’increïble Parc Natural Cadi-Moixeró i retallat pels perfils muntanyencs del Serrat de Sant Quintí i Serrat del Coronals. Un escenari únic!

  • Imprescindible. Descobrir els bells paratges naturals i no deixar escapar l’oportunitat de conèixer l’església romànica de Sant Esteve i la cova d´Anes.

Unha

Unha és una petita entitat municipal de poc més d’un centenar d’habitants pertanyent al municipi de l’Alt Aran, a la comarca de la Vall d’Aran. Rodejat de muntanyes i naturalesa es caracteritza per les seves precioses cases de pedra i els seus carrers estrets que condueixen fins a la singular Església Parroquial de Santa Eulàlia.

  • Imprescindible: a més de l’església de Santa Eulàlia, en una visita per Unha no pot faltar el Museu de la Neu i la Casa Forta d’Unha.

Solsona

És un dels pobles més grans, d’uns 10.000 habitants. Es tracta d’una localitat coneguda pels seus carnestoltes, declarats com a Festes d’Interès Turístic Nacional. A més de la festa, el poble ofereix una bellesa cultural i paisatgística que no et deixarà indiferent.

  • Imprescindible: el Palau Episcopal, el portal del pont i el parc de la Mare de la Font són parades recomanades.