Fauna: L’essència de la vida salvatge es troba a la Vall d’Aran

Fauna
La Vall d’Aran és un dels territoris amb més personalitat salvatge dels Pirineus. A la seva història i cultura, conservada al llarg dels segles, se suma la seva espectacular naturalesa de marcada influència atlàntica. El privilegiat entorn natural i la singularitat del paisatge converteixen la Vall d’Aran en una destinació única per a estar en contacte amb la fauna i la flora.
La intensitat natural de la Vall es presenta en els seus boscos caducifolis i de coníferes, alternats amb prats alpins i subalpins, i bells trams fluvials o llacs. I es que el seu encant està en cada pas i a cada racó.

Ecosistema

La seva orientació cap al nord, amb una orografia d’alt relleu i el clima atlàntic del qual gaudeix fa que albergui ecosistemes amb característiques especialment bones per a algunes espècies de gran interès. Trobaràs allí a l’ós bru, una gran varietat de micromamíferos, l’amenaçat cavilat, o el mateix trencalòs. Tot això, l’ha convertit en la primera destinació de muntanya que obté certificació Biosphere Destination (gener 2014).

Amb aquesta certificació es posa en valor el medi ambient com un dels grans patrimonis del territori. Una garantia de respecte i un segell de qualitat assegurant que la fauna i la flora autòctones i salvatges no es veuen amenaçades per l’home i que, al mateix temps, permet gaudir del seu paisatge.

Què fer?

Dins de la Vall d’Aran i en altres punts del territori lleidatà tens magnífiques opcions per a fer de la fauna el teu gran aliat.

  • Aran Park. Un parc on veure en llibertat a óssos, linxs, llúdries, llops, marmotes, voltors, o cérvols en el seu entorn natural. Una opció ideal per a les famílies.
  • Presenciar la brama del cérvol. Es pot observar a la Reserva de Boumort des de mitjans de setembre i fins a mitjans d’octubre. És fàcil topar-te amb els grans cérvols i sentir-los bramar en aquesta època de cel.
  • Oci de muntanya tot l’any. El Pirineu és un territori en el qual, en un entorn natural i durant les quatre estacions de l’any, es poden trobar totes les formes d’oci que una destinació de muntanya pot oferir.

Sostenibilitat

La combinació d’unes infraestructures que compleixen àmpliament els estàndards europeus més exigents, amb una societat que ha sabut preservar l’essència del seu passat, de la seva cultura mil·lenària i del seu patrimoni natural, la converteixen en la primera destinació de muntanya del món al qual se li reconeix la seva política de sostenibilitat i la gestió responsable de l’activitat turística.

El territori lleidatà ofereix a més un total d’11 reserves naturals, espais protegits que permeten la preservació de les espècies que habiten en ells. Algunes, com la Reserva Natural de Fauna Salvatge Sant Llorenç de Montgai, de gran valor per la fauna que viu en les seves terres, es poden desenvolupar diverses activitats culturals i esportives, a més d’arribar amb el Tren dels Llacs. Una gran manera de combinar respecte per la naturalesa i oci!

Sense cap dubte, si vols gaudir de l’essència de la vida salvatge en la seva màxima esplendor, no et pots perdre aquest paradís: La Vall d’Aran.

Cialis Generic Coming in 2018: Here’s How To Save Now Tadalista 20 Mg Fast ship viagra