Astronomia: Lleida té el cel que més brilla per la nit

Astronomia

Parc Astronòmic del Montsec. Àger, La Noguera.

Davant teu un escenari ple de llum. Les estrelles omplen els cels de Lleida i donen pas a una de les meravelles més espectaculars del territori. Degut a això, un bon motiu per a conèixer el Prepirineu de Lleida a Catalunya és apropar-se al nord-est de la província, al Montsec, declarat destí Starlight per la UNESCO i gaudir de la seva bellesa. Allà trobaràs un territori salvatge amb un gran atractiu, on somiar que toques el cel.

Què significa?

En cap altre lloc de Catalunya es deixen veure les estrelles amb tanta claredat. La zona ha estat reconeguda des de fa molts anys com un dels llocs que mostren unes condicions d’observació astronòmica excepcionals, tant pels seus condicionants meteorològics com per la baixa afectació de la contaminació lumínica. Per això, ho acrediten com el millor cel de Catalunya i un dels millors del món.

Observatori Starlight

El Parc Astronòmic del Montsec (Observatori Starlight) alberga un observatori amb una de les millors instal·lacions de tota Europa. Per tant, visitar el centre i descobrir-hi el sorprenent cel és gairebé obligatori. Podràs conèixer de primera mà els diversos instruments que hi ha i, si el temps ho permet, observar alguns dels objectes més destacats de la nit, com la lluna, els planetes, o les nebuloses. Les exposicions permanents sobre el firmament i un planetari multimèdia en 3D completaran la teva excursió per les estrelles.

Des del Parc podràs observar l’univers net i extens, ja que en aquesta zona s’hi troba baixa pluviositat, humitat moderada i una gran quantitat de nits serenes.

Et ve de gust somiar, viatjar i desconnectar? Doncs ja saps on t’esperen amb els braços oberts. I per arrodonir la teva escapada, res millor que allotjar-te en un bungalou de luxe o una parcel·la molt a prop de les teves estimades estrelles, com les que ofereixen els càmpings de la zona. Cap excusa per gaudir de la llum de les estrelles.

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Parc Nacional va rebre el reconeixement del món de la astronomia, de reserva Starlight i destinació turística Starlight per la qualitat del seu cel el 2018. Coneix més sobre aquest Parc aqui: Parc Nacional Aigüestortes.

Astronomia en família

El parc organitza visites diürnes especials per a les famílies amb l’objectiu que els més petits gaudeixin del cel. Adults i nens descobriran que estan fets els asteroides, els cometes, les estrelles fugaces o el sol. També existeix una oferta escolar per a aprendre de la mà de tallers educatius.

Dades d’interès

Parc Astronòmic del Montsec
Camí del Coll d´Ares, s/n
25691 Áger
Tel.: 973 05 30 22
parcastronomic.cat

Global Erectile Dysfunction Drugs Market Will Reach USD 7.10 Billion by 2024: Zion Market Research Canadian online viagra Bringing the Best Sort of Health for You