Vuit esglesies i una ermita
22 abril, 2020

Torna CURTÀNEU, Festival de curtmetratges per a tota mena de públic a les Valls d’Àneu

Els dies 15,16 i 17 d’aquest mes de novembre podrem tornar a gaudir de les projeccions de CURTÀNEU. Enguany destaquen: “The silenci child”, Oscar de Hollywood 2018 al millor curt de ficció així com un curt català que està sent molt premiat i per tant demandat, que es diu “Suc de síndria” de la directora Irene Moray. També són bastant interessants “Selfies” un film d’animació que va guanyar en la passada edició de Filmets; “L’Embús”, protagonitzada per l’actriu Belen Rueda i “On no pots arribar” dur film protagonitzat per l’actriu Assumpta Serna amb l’alzheimer com a protagonista.

Quant al cinema esportiu, un magnífic documental rodat a les illes polars noruegues de Svalbard que es diu “Eclipsi”, on un grup d’esquiadors pretén esquiar durant un eclipsi total de sol. En matèria mediambiental, el curt experimental “7,83hz” i altres dos curts realitzats per gent del territori com “Titan desert 2.019” de temàtica esportiva i “Alleujament previ a la mort” un curt musical de rap. I finalment, no podem oblidar la sessió familiar amb cinema d’animació per als nens.

En la seva 4a edició, les sessions obertes al públic són 7 i es realitzen en diversos llocs dels quatre municipis, principalment a Esterri d’Àneu, a la sala del Ecomuseo, però també a l’auditori de MónNatura en Plans de Son, i a les sales municipals de la Guingueta, Espot i Alt Àneu (València d’Àneu).

Tira un un cop d’ull al seu web, www.videoestudi.com/copia-de-programacio-2018, i trobaràs tots els detalls tant sobre els curtometrajes com altres activitats.

La idea de la mostra continua sent la de portar al territori cinema de qualitat en format de curtmetratge de tot el món i de tota mena: ficció, animació, documental, naturalesa, esportiu, experimental, i també rural i produït per gent de les Valls. Va dirigit principalment a la gent que viu tot l’any en la zona i per descomptat, també a tots els que vulgueu gaudir d’aquest entorn tan espectacular.

On podeu allotjar-vos: entra en la nostra GUIA DE CÀMPINGS DE LLEIDA i trobaràs diversos establiments en la zona del Pallars Sobirà que encaixen amb la teva cerca.