Parc Natural Cadí Moixeró, símbol de l’excursionisme a Lleida

Parque Natural Cadí Moixeró
El Parc Natural Cadí Moixeró és un tresor protegit amb el major nombre d’hàbitats, flora i fauna d’interès europeu. Comprèn una superfície de 41.342 hectàrees, el que l’erigeix ​​com un dels parcs més extensos de Catalunya juntament amb el creat recentment, el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Les seves dues grans serres, unides pel coll de Tancalaporta, formen una impressionant barrera muntanyosa al Prepirineu que va de ponent a llevant en una extensió d’uns 30 quilòmetres.

Entre tots els seus pics destaca el Pedraforca, una de les muntanyes amb més atractiu i tradició de l’alpinisme català. Aquest emblema dels amants de la natura ofereix un arriscat i bell indret per practicar l’escalada i és un dels símbols de l’excursionisme de Catalunya. El seu cim més alt, el Pollegó Superior, sembla tocar el cel amb els seus 2.506 metres d’altitud.

El parc està format per tres comarques: l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya, on s’hi amaguen pobles amb gran riquesa patrimonial i gastronòmica com Gòsol, on hi ha el Museu Picasso, o Prullans, un municipi que ha sabut mantenir íntegra la seva essència rural de pedra.

Què fer?

  • Caminar i caminar. El senderisme és una de les activitats per excel·lència de la zona, ja que compta amb diferents recorreguts senyalitzats que permeten gaudir d’un gran espai protegit acompanyat d’espècies de flora i fauna d’interès europeu.
  • Cursa Trail de Moixeró. El Parc Natural Cadí-Moixeró té la seva pròpia cursa de muntanya. Es tracta de diferents recorreguts, amb diferent dificultats, entre llocs emblemàtics del parc.
  • Descobrir noves aus. El turisme ornitològic és una altra de les activitats que es pot dur a terme dins el parc ja que en ell viuen nombroses espècies. Va ingressar com a regió alpina dins la Xarxa Natura 2000.
  • Optar per algun dels seus Itineraris geològics que pots fer tant a peu com en bicicleta o cavall.
  • Veure els millors del món en ràfting a La Seu d’Urgell. Aquesta ciutat té una tradició de més de 50 anys en l’organització de competicions de piragüisme i actualment acull proves d’esdeveniments mundials.

En familia

  • Cercar enigmes i tresors amagats. El quadern de Pierre és una divertida eina didàctica perquè els més petits de la casa descobreixin els tresors naturals del parc.
  • Divertir-se amb el Joc del Llop. Es tracta d’un joc interactiu i disponible en línia que està dirigit especialment als nens d’entre 7 i 12 anys per ajudar-los a conèixer el llop i la seva importància dins dels ecosistemes.

Dades d’interès

Parc Natural del Cadí Moixeró
Calle la Vinya, 1
08695 Bagà
Tel.: 938 244 151
Fax: 938 244 312

parcsnaturals.gencat.cat/ca/cadi