Mont-rebei, el destí pels amants del senderisme

Congost de Montrebei

El Congost de Mont-rebei, a les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà, és un dels paisatges més espectaculars de Catalunya. Es tracta d’un impressionant mur de roca calcària travessat pel riu Noguera Ribagorçana, frontera natural entre Catalunya i Aragó. El seu paisatge a la vista, verge i abrupte, i la singularitat dels seus itineraris excavats a la roca, et deixen sense parla. És, a més, l’únic gran congost de tot Catalunya.

Els boscos de pins queden en un segon pla davant les parets rocoses i els canons que el riu ha anat llaurant durant milions d’anys per salvar el pas per la serra del Montsec, en el seu descens des dels cims pirinaics. El congost, amb parets verticals de 500 metres en alguns punts, impressiona, fins i tot, als més valents.

Què fer?

  • A peu per les passarel·les: guanyar-li la batalla al vertigen per les seves passarel·les. Les del Congost són molt conegudes pels senderistes ja que ofereixen unes espectaculars vistes al riu, a prova de gosadia, i una vegetació en estat pur.
  • Els congostos que formen l’esquerda de la Noguera Ribagorçana permeten als amants dels esports d’aventura poder practicar tant l’escalada com parapent. Disposa de gairebé 200 vies equipades per posar-se l’arnès i provar amb l’escalada esportiva o la clàssica.

Rutes recomanades

  • Congost de Mont-rebei: És el clàssic congost de Mont-rebei (GR1). Ideal per descobrir-lo al llarg de tot un dia ja que té un recorregut de 4 quilòmetres i una durada aproximada de 4 hores.
  • Queixigar i el mirador de Altamiris: Es tracta de ruta ascendent de 2 quilòmetres, ideal si no tens molt de temps i pots dedicar-li només mig dia.
  • Obaga Gran i dels Carboners: Un altre bonic i cridaner itinerari que surt des del mateix aparcament del Congost. Es triga a recórrer els seus 2,5 quilòmetres unes 3 hores aproximadament.

En família

Fer caiac i piragüisme pel llarg riu que recorre Mont-rebei. A l’entrada del Congost hi ha diferents empreses de lloguer de canoes i piragües que et permetran gaudir de l’aventura en família.

Animar-se amb les excursions aptes per als més petits. El Congost ofereix diferents rutes algunes, les més curtes, com la del mirador de Altamiris, que es poden fer fàcilment amb nens.

Dades d’interès

Congost de Mont-rebei

La Masieta de Mont-rebei

25632 Lleida

Telèfon: 608 29 20 44

www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/espais-natura/congost-mont-rebei