Les Falles del Pirineu
04 maig, 2020
Floració dels arbres fruiters
04 maig, 2020

La Brama del Cérvol

La Brama del Cérvol es pot gaudir habitualment durant els mesos de setembre, octubre, moment en el qual podem observar els cérvols mascles bramant per les femelles. Durant el període de zel, els cérvols entren en batalla oberta amb els altres mascles del seu territori per aconseguir reproduir el seu llinatge entre les femelles del grup.

Com gaudir d’aquest espectacle?

És molt important respectar l’espai natural d’aquests animals i no interferir en un moment tan delicat per l’espècie. És per això que recomanem sortir a gaudir-ne acompanyats d’experts que ens puguin indicar els llocs, moments i comportaments.

    • Des del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el personal acreditat del mateix parc acompanyarà en una visita guiada els visitants perquè puguin gaudir del ritual.
    • Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró, també se’ns ofereix l’oportunitat d’escoltar la brama del cérvol gràcies al propi personal acreditat.
    • A les muntanyes del Berguedà també podem gaudir d’aquest fascinant espectacle. L’Associació pel Medi Ambient Ametllers ens pot acompanyar.
    • A la Val d’Aran també hi ha empreses privades que ofereixen sortides guiades per observar aquest regal de la natura.