Rutes a cavall, desconnectar a lloms d’un cavall és possible a LLeida

Rutes a cavall

Ruta a cavall a la riba de l’embassament de la Torrassa @Jordi Pou

Pau i tranquil·litat van de la mà a lloms d’un cavall. Fer una ruta a cavall per les Terres de Lleida, et farà reconnectar amb la vida i la naturalesa, el silenci, l’espai i tota mena de sensacions que la vida urbana i les ciutats ens neguen.

Com funciona

Anar de ruta a cavall a Lleida implica molt més que un passeig, ja que et permet gaudir de l’entorn i poder conèixer les característiques principals de l’animal: parts del cos, alimentació… Informació perfecta per preparar la ruta i millorar la nostra comunicació amb l’animal. A més, conèixer les tècniques i normes de seguretat d’equitació és, també, un punt clau per assegurar que l’activitat es desenvoluparà amb total normalitat. Aprendràs a muntar i desmuntar el cavall, la posició del genet o ordres bàsiques. Una acció que serà realitzada per una guia especialitzada, que us acompanyarà durant tota l’experiència. Tu únicament cal que et preocupis d’una missió: gaudir.

Tipus de rutes a cavall i zones

Existeix una gran varietat de possibilitats per fer les rutes a cavall al teu gust.

  • Rutes amb pony. És l’opció ideal per als més petits de la família. Els nens s’ho passaran en gran a lloms d’un d’ells, una activitat perquè connectin amb la naturalesa i el respecte als animals.
  • Rutes a cavall prop del riu o la muntanya. N’hi ha en multitud de bells paratges i  l’horari no és un problema, ja que existeixen sortides d’una hora, de dues, migdia, un dia sencer o, fins i tot, un cap de setmana complet. També existeix la possibilitat, sota demanda, de realitzar sortides nocturnes. Una molt bona opció per a les nits d’estiu i una gran excusa per a gaudir d’una ambientació única.
  • Classes d’equitació. Si t’has quedat amb ganes de més, nombroses empreses ofereixen classes d’equitació. Mai és tard per a aprendre a ser un gran genet!

Per una altra banda, Lleida compta amb alguna de les millors zones de Catalunya per posar en pràctica aquesta activitat. Entre elles destaca Vielha, Lleida ciutat, La Pobla de Segur, Tremp o Àger. Sens dubte, una oportunitat de conèixer el paisatge lleidatà ple de muntanyes i prats espectaculars.

Celebres un aniversari, t’escapes amb la teva parella o, simplement, vols visitar Lleida des d’un altre punt de vista, les rutes a cavall no et deixaran indiferent.