Lleida compta amb el millor riu d’Europa per a la pràctica d’esports d’aigües braves

Rafting

Necessites descarregar adrenalina? Si és així, el ràfting està pensat per a tu. Descens pels rius de dificultats variades sobre una canoa o caiac, emocions constants i diversió en estat pur és només un sol primer tast del que et trobaràs a Lleida. Segons la turbulència, la velocitat del corrent i la presència o no de remolins cada tram del riu serà d’un grau de dificultat diferent. Troba el teu i diverteix-te practicant aquest esport en grup. Això sí, sempre amb l’equipament necessari i acompanyats d’un guia o monitor qualificat.

On?

Situat al cor del Pirineu, el Noguera Pallaresa és considerat un dels millors rius d’Europa, i un dels més emblemàtics, per practicar esports d’aigües braves, entre els quals destaca el ràfting. El riu té 60 quilòmetres navegables durant tot l’any, i el trajecte combina trams tant pels més agosarats com pels principiants. Els més difícils i els que posaran a prova la teva valentia són els que es recorren durant l’època de desgel, entre els mesos de maig i juny.

Però encara hi ha més! A part de la Noguera Pallaresa, trobaràs unes altres molt bones opcions per a zigzaguejar pujat a la barca de rafting al Parc Olímpic del Segre, el Riu Garona i el Riu Noguera Ribagorçana.  La gran quantitat d’empreses establertes en aquest territori t’ho posaran molt fàcil per a conèixer i gaudir al màxim i de manera segura d’aquesta mena d’activitats d’aventura.

Per garantir la teva seguretat i fer una pràctica responsable i sostenible de l’activitat et proposem seguir aquests consells:

  • Apostar per contactar amb un guia titulat i professional, el qual coneix el territori en profunditat i qui t’ajudarà a descobrir i experimentar plenament els esports d’aventura.
  • L’empresa et donarà l’equipament adequat (roba i calçat còmode o roba especialitzada per a la pràctica de les diferents activitats).
  • Respecta el medi natural, la seva flora i fauna.
  • Animat i viu el ràfting al màxim. No et penediràs!

Ràfting en família

Si vols practicar ràfting amb els nens de la casa algunes empreses ofereixen recorreguts infantils (normalment a partir dels 8 anys) alternatius per a poder fer-los tots junts, adaptant la proposta a les edats de tot el grup. Informa’t en fer la reserva amb la teva empresa titulada.