La pesca es viu a Lleida

Pesca

La pesca i Lleida tenen una relació molt especial. La demarcació és destinació molt coneguda pels amants de la muntanya, de l’esquí, de la cultura o dels esports d’aventura, però un dels seus grans atractius és la pesca. El seu marc natural privilegiat, replet de rius i llacs, ofereix nombroses possibilitats per aquesta activitat. Una modalitat esportiva que s’ha convertit en els últims anys en un recurs turístic de primer nivell, t’ho perdràs?

El Pirineu lleidatà està ple d’espais naturals imprescindibles pel pescador. Tant la Ribagorça, com l’Alt Urgell o el Pallars Sobirà, ofereixen una desena de possibilitats naturals on natura i afició es combinen en un mateix espai.

A Lleida podràs practicar la pesca esportiva o tradicional i també, la “sense mort” o “no-kill”  (on es retorna la captura a l’aigua), cada vegada més emprada pels pescadors per a protegir la fauna.

On?

Rius com la Noguera Pallaresa, Noguera Vallferrera o el Noguera de Cardós, i els emblemàtics Segre, Valira, Garona, Noguera Ribagorçana o Noguera de Tor, són llocs on encara es troben veritables truites autòctones i altres espècies molt sol·licitades pels aficionats a aquest esport. Es tracta de les millors zones de Lleida on tirar l’ham però no les úniques.

Tampoc ens podem oblidar d’una infinitat de petits rierols i llacs que fan les delícies dels més aventurers, ni dels embassaments com el d’Oliana i La Torrassa, un dels preferits pels aficionats pels seus molts replecs i aigües netes.

Permisos

La pesca en els rius de Lleida està totalment controlada i reglamentada per evitar els excessos de captures i garantir la protecció de la fauna del riu. Per poder pescar cal, en primer lloc, obtenir una llicència de pesca recreativa , que permet pescar a les zones de pesca lliures.

Veure tràmits aquí: Llicència pesca recreativa.

La llicència es pot obtenir a les oficines comarcals i els serveis territorials de Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, els serveis territorials de Departament de Medi Ambient i Habitatge, a la Federació Catalana de Pesca Esportiva, en les terminals de Servicaixa de la Caixa i el portal d’Agricultura, dins l’apartat de tràmits .

Recorda

  • No es pot pescar al Parc Nacional, les reserves naturals i els espais protegits.
  • El permís és personal i intransferible.
  • Els pescadors que pesquen amb mort paguen gairebé dues vegades més que els que practiquen la modalitat sense mort.
  • Pera mes informació: agricultura.gencat.cat
Extra Super Avana Buy In USA or UK. Low Price. 10% OFF kamagra chewable Tablet Fast shipping viagra canada