Activitats aquàtiques a les aigües de Lleida, el pla perfecte per combinar esport i diversió

activitats aquàtiques

Avorrir-se a Lleida és impossible. Aquesta zona t’ofereix una gran quantitat d’ activitats aquàtiques per passar estones agradables i refrescants amb els teus. Se t’ocurreix un millor pla?

Prepirineu i Pirineu de Lleida

Una manera de descobrir i viure les aigües del Prepirineu i Pirineu de Lleida és fent turisme actiu. Fins a una vintena, entre activitats i esports aquàtics, es poden practicar a les seves aigües, llacs o rius. Des de rem, piragüisme amb canoa o caiac, windsurfing, kite surf, vela/catamarà; passant pel busseig, pesca esportiva, barranquisme; activitats a motor com passejades en llanxa, motos d’aigua o esquí aquàtic… Cap excusa per trobar el que més encaixa amb tu!

Aigües braves: els rius

Els rius de Lleida tenen totes les característiques necessàries per a gaudir de l’adrenalina de les activitats aquàtiques. Et proposem les següents activitats:

  • Barranquisme. Descendir pels llits dels barrancs, saltar per autèntics tobogans, o nedar en gorgs són alguns dels reptes naturals que ofereix el barranquisme. A Lleida hi ha multitud de zones on es pot practicar i conèixer al mateix temps entorns sense igual. Hi ha barrancs de diferents nivells, durada i paisatges. Tria el que millor s’adapti a tu!
  • Hidrospeed. Si ets dels que prefereixes que l’adrenalina et desbordi, opta pels anomenats trineus d’aigua. Es tracta del hidrospeed, un esport relativament nou que consisteix a llançar-se riu avall damunt d’una planxa i navegar entre els corrents. Als rius de Lleida s’organitzen fins i tot campionats.
  • Piragüisme. Pujar a sobre d’una piragua a les aigües braves de la província lleidatana és tot un repte per a experts. Els seus rius ofereixen descensos on trobar emocionants ràpids, zigzaguejants moviments, i vistes d’un altre planeta. Existeixen multitud d’empreses que ofereixen cursos i activitats en les diferents modalitats i dificultats.
  • Rafting. El Noguera Pallaresa és un dels millors rius d’Europa per a la pràctica del rafting, ja que baixar en un bot pneumàtic és una aventura plena de vida. Però hi ha molts més rius on gaudir d’aquesta activitat aquàtica, opta pel que més t’inspiri.

Aigües tranquil·les: els llacs i pantans

  • Caiac. Un viatge en caiac pels llacs i pantans de Lleida és una activitat amb bona dosi d’emoció, diversió i tranquil·litat. Les comarques de la província ofereixen una gran varietat d’espais on poder practicar-lo, destinats a tots els públics i gustos. Destaquen les aigües del Congost de Mont-Rebei i el Pantà de la Torrassa.
  • Piragüisme familiar. Apte per a totes les edats, el piragüisme en aigües tranquil·les és ideal per a experimentar en família. Un dels pantans que més oportunitats d’oci esportiu ofereix és el de Sant Antoni per la seva grandària, profunditat i aigües tranquil·les. El de Canelles també és un bon lloc per al piragüisme.
  • Submarinisme. El submarinisme d’interior té a Lleida  un dels seus grans aliats. Els llacs i pantans d’alta muntanya, com els del Pirineu Lleidatà, són una destinació perfecta per a fer immersions i descobrir els tresors que amaguen les profunditats.
  • Pesca. La naturalesa de Lleida està plena de racons imprescindibles per al pescador. Tant la Ribargorça, com l’Alt Urgell o el Pallars Sobirà, ofereixen una infinitat de possibilitats per a la pesca.
  • Altres. En plena muntanya pirinenca, al riu Noguera Pallaresa al seu pas pels embassaments de Terradets i Sant Antoni, es pot practicar wakeboard i els embassaments de Rialp i Sant Llorenç de Montgai són bones destinacions per a navegar a vela.

Cadascuna de les activitats que et proposem t’aportarà alguna cosa diferent durant les jornades estivals: diversió, adrenalina, nervis o, simplement, enamorar-se d’uns paisatges únics. El que més importa és que no hi ha dubte que gaudiràs d’unes vacances molt entretingudes i diferents.