Volar a Lleida és possible, activitats a l’aire

Activitats a l'aire

Descobrir Lleida des de les altures amb les activitats a l’aire és una experiència que no et deixarà indiferent. En parapent, globus aerostàtic o ala delta, qualsevol opció és bona per viure aquestes terres des d’un altre punt de vista.

Parapent i ala delta

Descobrir el Montsec des del cel és tota una aventura increïble que sorprendrà tant a nens com a adults. Suspès, amb el parapent o ala delta, t’endinsaràs en el món del vol lliure i descobriràs la bellesa del paisatge amb els seus camps i penya-segats enlairant-te des de la Serra del Montsec. Tota una vall al teu abast des del cel.

Si vols experimentar la sensació de volar per un dia, la nostra recomanació és el parapent. Un vol en biplaça és una experiència inoblidable en la qual aniràs acompanyat d’un professional que vetllarà perquè l’activitat es desenvolupi amb total seguretat. El vol, d’entre 20 minuts i una hora, et farà sentir com un ocell. Si la pràctica t’enganxa, a Lleida també existeixen escoles on podràs convertir-te en un parapentista professional.

Una altra zona per a experimentar el parapent és la zona d’Orgañá, que compta amb un clima especial, quedant protegida de forts vents que permet volar la majoria dels dies, i fer llargues travessies.

Per als més aventurers i experts, la millor opció és l’ala delta. A causa de les característiques del Montsec, les possibilitats de gaudir d’un vol dinàmic són fantàstiques, sobretot al migdia quan les condicions tèrmiques són excel·lents. En aquesta zona del Prepirineu de Lleida porten més de 20 anys dedicats al vol lliure en els quals han organitzat importants campionats nacionals i internacionals, entre els quals destaca el Campionat del Món d’Ala Delta que es va celebrar en 1995.

Globus aerostàtic

Una experiència més tranquil·la però igual d’espectacular és el globus aerostàtic, una activitat apta per a tots els públics. Pujar-te a la cistella i deixar-te portar pel vent és una experiència que pots realitzar  amb amics o amb la família ja que fins i tot els nens, a partir dels 5 anys, poden volar. La majoria inclouen un brindis o un esmorzar, i en acabar obtindràs, un certificat de viatge!

Una de les sortides més espectaculars es fa als Pirineus de la Cerdanya, on gaudiràs dels Pirineus de França i Catalunya, passejaràs per sobre de la Serra del Cadí,  sobrevolaràs les pistes d’esquí de Masella i La Molina, una part de les terres franceses, i El Canigó.

També podràs sobrevolar el Pirineu amb Camins de Vent, una empresa que organitza vols on percebre el contacte amb la naturalesa, el silenci i la calma. Una molt bona opció per a regalar.

Per la seva part, Kon-Tiki ofereix una gran varietat d’aventures amb globus aerostàtic per diferents paratges lleidatans com el Geoparc i la Conca de Tremp. En parella, en família, o amb amics, es tracta d’una experiència sense igual.

I ara, t’animes a sobrevolar les terres de Lleida?