Les rutes de gran recorregut t’obren les portes a Lleida

Rutes de gran recorregut

Les rutes de gran recorregut t’obren les portes a descobrir Lleida en tot el seu esplendor. Al Pirineu de Lleida pots practicar durant gran part de l’any tot tipus de rutes de senderisme i trekking. Les dificultats són molt diferents i per a totes les edats.

Pots escollir entre rutes d’escassa dificultat per les plans, valls i muntanyes de poca altitud, o de dificultat mitjana-alta en algunes zones de l’alt Pirineu de Lleida. Aquestes rutes GR (Gran Recorregut) que presentem a continuació seran l’aliat perfecte per descobrir llocs naturals i patrimonials del territori lleidatà. I és que la màgia de la natura, la cultura i l’hospitalitat de la gent s’amaga en cada racó del Pirineu i les Terres de Lleida.

Rutes de Gran Recorregut

Les Terres de Lleida compten amb una guia a través de la qual descobrir les diferents rutes GR que et pots trobar en el territori. Accedeix a tot a el document complet aquí: www.aralleida.cat/Pas_a_pas/

  • GR-1: Sender Històric. Aquest sender creua tota la península Ibèrica d’est a oest a través de 255 quilòmetres. El tram que va per Lleida passa per les comarques del Solsonès, l’Alt Urgell, la Noguera i el Pallars Jussà. Concretament per Sant Llorenç de Morunys, Oliana, Coll de Comiols, pantà de Camarasa, Àger, pantà de Canelles, congost de Mont -rebei i Pont de Montanyana.
  • GR-3: Vidrà – Tàrrega. Itinerari circular amb inici i final a la ciutat de Lleida que recorre un bon nombre de comarques catalanes i connecta amb la majoria dels GR catalans.
  • GR-7: La Farga de Moles. Es tracta de la primera ruta de gran recorregut abalisada a Espanya i va des d’Andorra fins a Tarifa. Passa per la Farga de Moles, segueix per la Seu d’Urgell, Tuixent, Coll de Port, Sant Llorenç de Morunys, Pla de Riart, Lladurs, Solsona, el Miracle i continua per la província de Barcelona.
  • GR-11: Sender Pirenaico. Sendero va de l’Cantàbric a la Mediterrània en uns 825 quilòmetres enllaçant Euskadi, Navarra, Aragó, Andorra i Catalunya.
  • GR-107 / GR-7: Camí dels Bons Homes. Recorre les rutes de migració que van utilitzar els càtars entre els segles XII i XIV. Són 198 quilòmetres entre Catalunya i l’Ariège (França).
  • GR-150: Entorn de la serra del Cadí. Sender circular, d’uns 150 quilòmetres de longitud, que dóna la volta al Parc Natural de Cadí-Moixeró. Durant l’itinerari, es transcorren i es contemplen diversos paratges naturals de parc: el Moixeró, el Cadí, el Pedraforca, la Tosa i el Puigllançada.
  • GR-171: Santuari de Pinós-Refugi del Car. Aquest sender creua bona part de ponent i el sud de Catalunya, enllaçant espais de gran riquesa natural i alguns dels principals conjunts monumentals de país. Va néixer com a variant de GR 7 i enllaça el santuari de Pinós amb el refugi de Caro amb gairebé 300 quilòmetres.
  • GR-211: Circular de la Vall d’Aran. Aquest recorregut permet descobrir els meravellosos paratges d’aquesta zona, rica en arquitectura amb pobles plens de tradició i cultura pròpia. Consta de 93 quilòmetres i sis etapes.