Lleida es coneix fent rutes a peu

rutes a peu

Estany de Sant Maurici i els Encantats. P.N. d’Aigüestortes i Estany de St Maurici.

És més que una afició o un esport. A Lleida, el senderisme i l’excursionisme és part intrínseca de la cultura. La comunitat és en sí mateixa, una gran xarxa de senders, on pots calçar-te les botes i recórrer durant hores rutes de llarg recorregut (GR) o dedicar una estona a passejar pels senders locals més petits. No importa el dia de l’any. Les rutes a peu a Lleida no tenen data ni caducitat. Les bondats del clima i la varietat de quilòmetres aptes per als senderistes, fan que aquí no hi hagi excuses per gaudir d’això.

El més destacat de les rutes a peu

El paradís per als amants de la naturalesa està a Lleida, degut a la gran quantitat de rutes de senderisme i d’alta muntanya amb les que compta que ens permeten conèixer aquesta regió i totes les seves valls i muntanyes, com mai abans.

Al Pirineu i a les Terres de Lleida podeu practicar durant gran part de l’any tot tipus de rutes senderistes i trekking. Les dificultats són molt variables i per tota mena de públic. Podeu escollir entre rutes d’escassa dificultat per les planes, les valls o muntanyes de poca altitud o, en canvi, apostar per una dificultat mitjana-alta per posar-vos a prova en algunes zones de l’alt Pirineu lleidatà. A més, Lleida disposa d’una interessant xarxa de senders turístics senyalitzats (SGR – Senderisme de Gran Recorregut ) que us pot ajudar a planificar el vostre viatge.

I si t’has quedat amb ganes de saber més, la guia del senderisme de les Terres de Lleida serà la teva millor aliada. En ella es recullen 26 rutes diferents ordenades per comarques i, a la vegada, separades en dos grans grups: Pirineu i Terres de Lleida.

Encara que hi ha mil i una rutes diferents, et resumim alguns dels senders més importants.

Ruta del Corb

Ruta on descobriràs les muntanyes montserratines a l’Alt Urgell, espectaculars formacions conglomerades d’aquest Prepirineu tan desconegut, molt a prop del municipi de Peramola. Apta per a persones ja iniciades en aquesta pràctica.

Ruta a peu del Romànic

A través d’aquesta ruta podreu conèixer a peu els camins tradicionals que uneixen els nuclis de Barruera, Erill-la-Vall, Boí, Taüll i Durro. La ruta es pot iniciar des de qualsevol de les poblacions mencionades.

Pic del Moixeró

Tot i la seva modesta altitud, fet que la converteix en molt recomanada pels principiants en aquesta modalitat, el Pic de Moixeró gaudeix d’una espectacular perspectiva de la plana, de la Serra del Cadí i del Pedraforca. Des del seu cim també albirem gran part de la depressió central catalana per la qual serpentegen les aigües del Llobregat. Tota una experiència!

Ruta dels 7 llacs de Colomèrs

El circ lacustre de Colomèrs és un massís de muntanyes disposades en cercle que empara a la seva faldilla una cinquantena de llacs. La lenta però eficaç erosió del gel de les èpoques glacials ha deixat com a llegat un paisatge incomparable, que no et pots perdre. Es tracta d’un paratge d’alta muntanya i que acapara cims que ronden els 3.000 metres d’altitud. Només aquells més experimentats podran gaudir-la!

Ruta pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Una magnífica opció per fer en família és descobrir, entre els mesos de maig a novembre, les llúdrigues i cérvols dins el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici entre moltes altres rutes per aquest meravellós espai.

Recorda que a Lleida tu pots traçar el teu propi itinerari, que s’emmotlli perfectament a tu!