El Pirineu de Lleida paradís per a la pràctica de l’esquí de fons

Esqui de fons Lleida

Esquí de fons @Oriol Clavera

Proper i popular, l’esquí de fons va a l’alça. Un esport marcat per l’afició dels excursionistes i les famílies. El Pirineu de Lleida es converteix en una de les millors destinacions blanques de la Península. Unit a una immillorable oferta d’esquí alpí, s’ha d’afegir els 177 km que procuren les sis estacions nòrdiques per a l’esquí de fons..

Esquí a l’Alt Urgell

Situat entre l’Alt Urgell i el Pallars i dins del Parc natural de l’Alt Pirineu, ens trobem Sant Joan de l’Erm, estació pionera de l’esquí nòrdic al nostre país. Itineraris de tots els nivells tant d’esquí com de raquetes transcorren pels espectaculars boscos d’avets, bedolls i pi negre.

  • 40 quilòmetres de pistes.
  • 5 quilòmetres d’itineraris de raquetes.

En aquesta comarca també es troba l’estació d’esquí nòrdic Tuixent la Vansa que disposa de circuits adaptats a tots els nivells en una àmplia zona boscosa. Compta amb moltíssims serveis per a fer més fàcil l’aventura en la neu.

  • 25 quilòmetres de pistes.
  • 11,50 quilòmetres d’itineraris de raquetes.

Esquí a La Cerdanya

L’estació Aransa està situada en un excepcional mirador cap al Pirineu lleidatà. Les rutes, de diferents nivells i traçats, transcorren per un bosc de pi negre.

  • 31 quilòmetres de pistes.
  • 19 quilòmetres d’itineraris de raquetes.

A la mateixa zona es troba la instal·lació de Lles de Cerdanya que va obrir les seves portes en 1970. Està recomanada per a la iniciació en aquest esport. A més de l’esquí de fons, a Lles també es poden fer recorreguts per la naturalesa amb raquetes de neu en un circuit tancat de 10 quilòmetres. Una manera única de gaudir dels boscos i de la naturalesa.

  • 36 quilòmetres de pistes.
  • 20 quilòmetres d’itineraris de raquetes.

Esquí Pallars

Tavascan, a més de ser l’única estació del Pallars Sobirà i dins del domini SkiPallars amb circuit d’esquí nòrdic, és una estació de caràcter familiar, un ambient d’alta muntanya per als aficionats a l’esquí alpí, el surf de neu, l’esquí de fons o travessia.

  • 14 kilómetros de pistas.
  • 14 kilómetros de itinerarios de raquetas.

Esquí Vall d’Aran

L’estació de Baqueira Beret rep el seu nom de la població de Baqueira i del pla de Beret, que està camí de Montgarri. A més, es tracta de l’estació d’esquí més gran de l’Estat Espanyol, amb una capacitat de transport de 61.024 esquiadors/hora.

Per als més intrèpids, el Bassibe que era un pic reservat únicament als freeriders i als esquiadors de muntanya que decidien ascendir pels seus vessants, s’ha obert un accés fàcil a aquest pic i als seus diferents vessants amb el nou remuntador de Saumet.

A Baqueira Beret, hi ha plans per a tothom! Pots gaudir també d’excursions amb raquetes de neu, esquí de travessa, heliesquí, senderisme, trineus, etc.